Het grootste culturele volksfeest!

40ste Puitenslagersfeesten
De traditie om ieder eerste en tweede weekend van mei de Puitenslagersfeesten te vieren is er één waar heel wat Beverenaren naar uit kijken. Ontstaan uit een eenvoudige lokale meikermis en uitgegroeid tot een groots cultureel volksfeest. We zijn al aan de 40ste editie toe dit jaar. Dat dit feest verankerd is in de Beverse feestkalender komt omdat een klein team van enthousiaste vrijwilligers er alles aan doet om dit immaterieel Erfgoed te behouden. Ook dit jaar valt er op de Nieuwe Parochie van alles te beleven: een speeldorp voor de kleinsten, een sneukeltocht, Dans Maar! aan Café De Bijl, een Koers op Rollen in Café De Kring, fuiven voor de jeugd, optredens van STOOT! tot Gene Thomas en niet te vergeten de traditionele Puitenworp. Dit is maar een greep uit het aanbod. Het mag duidelijk zijn dat ook de Puitenslagersfeesten 2018, een schot in de roos zullen zijn. De Puitenslagers kunnen moeilijk stilzitten, want nu reeds zijn we de editie van 2019 aan het voorbereiden. Dan vieren we namelijk de 65ste verjaardag van de oudste reus van Beveren, Sefke De Puitenslager, de 85ste verjaardag van het ontstaan van de “Nieuwe Parochie” en de 40ste verjaardag van de Puitenslagersfeesten. Om dit drievoudige jubileum te vieren zullen we getrakteerd worden op een historische stoet, hou alvast de datum zondag 12 mei 2019 vrij !
Premium sponsors 2018:
Een feest zoals de Puitenslagersfeesten, waarbij de door het feestcomité georganiseerde activiteiten voor iedereen gratis worden aangeboden, kunnen alleen maar plaatsvinden dankzij de steun van de Gemeente Beveren en de sponsors !
Dinsdag 1 mei
Atletiekterrein Beveren
Jeugdmeeting
Jeugdmeeting Puitenslaglers
Vrijdag 4 Mei
Vrijdag 04 Mei Streekbierenavond met optreden van coverband The Smartie's ! Volgens het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zijn The Smartie's een van de actiefste Wase ambiance- en coverbands. Hun roots liggen in Temse, dus ze spelen zo goed als thuis. De muziek varieert van oude rocknummer, Nederpop tot schlagers. Voor elk wat wils dus.
Zaterdag 5 Mei
Dinsdag 8 en woensdag 9 Mei
Wielerwedstrijden
Vrijdag 11 Mei
SWAMPBOYS: Deze groept brengt Rockabilly naar café De Bijl. De term "Rockabilly" is een samentrekking van de muziekstijlen rock-'n-roll en hillbilly en werd voor het eerst in de media gebruikt in een Billboard-bespreking van de Ruckus Tyler-plaat "Rock Town Rock" in 1956., M.a.w. op deze muziek ga je niet kunnen blijven stilzitten. De uit St.-Niklaas afkomstige SWAMPBOYS krijgen de eer het feestje in gang te zetten De SWAMPBOYS spelen een set met een mengeling van Rhythm'n Blues, Rock-Roll & Country Rock. De Band staat onder leiding van Gunther Lens op gitaar & zang, Jeffery Thielens mondharmonica, Tonio Jansens op Contra Bas en Hugo De Windt op drums. Delta blues met een vleugje rockabilly. Uit het zuiden van de States maar vooral ook wel een beetje uit "de swamps" van het Waasland.
Zaterdag 12 mei
Podium kerkplein
20.00 uur KOIV & DE KONIJNTJES Kevin - Koiv - D'Hollander komt mijn zijn Konijntjes, Matthijs, Christophe, Dieter en Jan. Als echte konijnen graven ze zich een weg doorheen de muziekgeschiedenis. 22.30 uur STOOT ! is een partyband uit Nederland die je van het eerste tot het laatste nummer op sleeptouw neemt. Rock - Dance - 90's - Meezingers - Happy Hardcore - Nederpop - en nog veel meer.
STOOT!
Zondag 13 Mei
Maandag 14 Mei
Ambachters en kunstenaars gezocht
Onze feesten lokken ieder jaar duizenden bezoekers, de juiste plaats dus om als ambachter of kunstenaar je kunnen te tonen en je werken te verkopen.
Wil je een plaatsje bemachtigen op de Puitenslagersfeesten, dan moet je er snel bij zijn, ze zijn immers beperkt. Contacteer ons voor de voorwaarden.
Archiefbeelden
Wij verzamelen foto's en beeldmateriaal
In 2019 zal er een tentoonstelling plaatsvinden i.s.m. de Hertogelijke Heemkundige Kring het Land van Beveren en dit naar aanleiding van het drievoudige jubileumjaar, 40 jaar Puitenslagersfeesten, 65 jaar Reus Sefke de Puitenslager en 85 jaar Nieuwe Parochie. Hiervoor zijn we nu reeds opzoek naar oude foto's, filmbanden en eventuele andere herinneringen aan de voorbije feesten. Aarzel niet om ons te contacteren indien u ons hierbij kan helpen. De tentoonstelling zal plaatsvinden in het Erfgoedhuis Ter Welle.
Our website is protected by DMC Firewall!